Lang niet alle kinderen op deze wereld groeien zorgeloos op. Dat geldt voor veel kinderen ver weg van hier, maar ook voor kinderen en jongeren dichtbij. Het steunen van dit project biedt u de kans om een verschil te maken voor beide groepen kinderen. Wij leggen graag aan u uit hoe we dat doen:


Twee werelden samen
Nepal is een van de armste landen ter wereld. Zeker na de verschrikkelijke aardbevingen in 2013 hebben veel mensen en kinderen het daar nog moeilijker. De kinderen en jongeren in het Shreejana Children Home in Pokhara, Nepal groeien op zonder hun ouders en in moeilijke omstandigheden. Een situatie die helaas voor veel Nederlandse jongeren uit de jeugdhulp heel herkenbaar is.


Het Nepal-project van TriviumLindenhof en Stek Jeugdhulp brengt deze kinderen en jongeren uit twee werelden samen. Want de jongeren uit ogenschijnlijk twee verschillende werelden hebben misschien wel meer gemeen dan ze denken. Namelijk de droom en de drive om iets van hun leven te maken. En dat blijkt een hele mooie match!


Jongeren samen aan de slag
De jongeren uit de jeugdhulp reizen naar Nepal en gaan daar aan de slag om de kinderen en jongeren uit het Shreejana Children Home te helpen. Samen met Nepalese jongeren geven ze de balkons van het tehuis en de watertank een grondige schilderbeurt. Daarnaast ontvangen de kinderen en jongeren uit Nepal nieuwe fietsen, die hen letterlijk verder kunnen brengen. 40 nieuwe en goede matrassen zorgen ervoor dat de kinderen weer kunnen opstaan zonder rugpijn. En de aanschaf van twee computers verruimt hun wereld en vergroot hun kansen. Niet alleen kunnen ze deze gebruiken voor het maken van huiswerk of het lezen van nieuws, via social media kunnen ze ook vaker contact hebben met hun familie.

De Nederlandse jongeren verleggen tijdens de reis hun grenzen en doen succeservaringen op wat hun zelfvertrouwen een boost geeft. De vorige twee Nepalreizen hebben bewezen dat dit een langdurig positief effect heeft op alle jongeren die mee op reis zijn geweest.

 

Lees de ervaringen van Niels op www.voordezorg.net


Hoe kunt u helpen?
Voor dit prachtige initiatief is uw steun hard nodig.

 

We zijn gestart met crowdfunding om geld bij elkaar te brengen voor de matrassen, fietsen, computers en verfmaterialen voor het Shreejana Children Home. Volg deze link om zelf een steentje bij te dragen aan dit mooie doel.


Ook helpt u ons door berichten over ons project te delen op social media!

Facebookpagina van de deelnemers aan de Nepalreis

 

Direct steunen
 

 

 

 

 Project 1 - Nepal - foto4Project 1 - Nepal - foto2Project 1 - Nepal - foto3Project 1 - Nepal - foto1
 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel