Honderd kilometer lopen van Sarria naar Santiago de Compostela. In het najaar van 2016 willen acht jongeren deze bijzondere voettocht maken. Een eeuwenoude pelgrimstocht wordt daarmee ingezet als persoonlijke groeimethode.

 

Persoonlijke groei

In samenwerking met Stichting de Gele Pijl organiseerde TriviumLindenhof in 2014 en 2015 voor acht jongeren een voettocht naar Santiago de Compostela. Het is de bedoeling dat deze reis ook in 2016 opnieuw wordt georganiseerd.

 

Behalve een uitdagende voettocht met een fysieke eindbestemming is deze reis ook een innerlijke verkenning. De deelnemers krijgen opdracht een persoonlijke coachvraag te bedenken die ze tijdens de tocht willen uitwerken.

 

Waar sta ik? Waar ben ik naar onderweg? Waar loop ik warm voor? Wat wordt mijn eerstvolgende stap?

 

Dat zijn de vragen die deelnemende jongeren zoal aan zichzelf stelden.

 

Begeleidster Nienke: ‘Deze jongeren hebben niet alleen letterlijk een stap gezet op een nieuw pad in hun leven. Ze hebben nu ook een persoonlijke succeservaring. Er is tijdens de tocht een zaadje geplant.’

 

De reis

In oktober gaan acht jongeren vanaf zestien jaar op pad om zichzelf beter te leren kennen. Na de nodige oefening in Nederland, vliegen ze naar La Coruña. Vandaar reizen ze per bus verder naar Sarria, waar hun voettocht begint.

 

Wat is er nodig?

In totaal 5000 euro voor vliegtickets, wandelschoenen en rugzakken.

 

Bekijk hier het filmpje van de voettocht die de jongeren in april 2015 hebben gemaakt:

 

 

Direct steunen
 

 

 Project 2 - Santiago-foto4Project 2 - Santiago-foto2Project 2 - Santiago-foto3Project 2 - Santiago-foto1

Deel dit artikel